søndag 5. mai 2013

Maisnø med fuglekvitterDet var et annet lys fra vinduet da jeg våknet i dag. Jeg dro fra gardinene og skjønte hvorfor. Vinteren var tilbake. Skuffelsen var umiddelbar. Jeg hadde regnet med nedbør, men regn kan tolereres innimellom... Og med regn kan det også bli opphold og turer ut for å fikse litt hist og her.
Snøen kvalte alle tanker om å gjøre noe ute.
Ikke bare lavet det ned, men det hadde lagt seg tett på bakken også. Det var bare såvidt at krokus og scilla klarte å holde toppen av blomsten over det hvite havet. Sørgelig syn. Vakkert egentlig, men det er det vanskelig å se i mai.
To Bjørkefinkgutter i snøvær.
Ute sang i hvertfall fuglene. Det myldret av dem. De hadde helt klart ikke mistet virketrangen av snøværet.
Jeg åpnet døren ut på balkongen og luften ble fylt av et sus av vinger i flukt.
Fuglematerne henger i snorer ned fra balkongrekkverket mitt. Der dingler de fritt i passe høyde for å betraktes fra sofagruppen ved stuevinduene.
Da jeg skulle heise dem opp for påfyll skremte jeg vekk en sky til av fugler. Det er merkelig, men de som sitter på brettet eller på bakken under, har litt vanskelig for å få med seg fellesflukten.

En Bjørkefinkfrue

De er vel for opptatt av maten, tenker jeg. Litt skummelt igrunnen, for Nelly-kattepus liker jo å lure bak buskene ved foringsplassen.
Nå er buskene Duftbjørnebær (Rubus Odoratus) og derfor ganske så glisne akkurat nå, men allikevel da...

En sulten og kald Bokfink
Om sommeren får disse plantene store, håndflikete, duftende blader som er litt lodne, og rosa blomster.
De står langs nordveggen min. Der er det bare de ytterste som får et glimt med sol, men det ser ikke ut til å affisere dem. De er frodige som bare det. Jeg vil jo tro at de blomstrer litt mindre enn de hadde gjort i solen, men de fyller plassen sin supert der de står.
De skulle egentlig hatt et bunndekke av krokus, men om det er skyggen som blir for heftig for krokusen, eller om det er det vannvittig tykke laget av solsikkefrø-skall på bakken, skal være usagt.
Krokusen er på tilbakegang. Det er helt sikkert. Men det er greit. Det er jo veldig pent med småfugler i bedet også. Selv om de flyr om jeg ikke sniker meg lydløst innpå dem.
Vel, bortsett fra den ene foringsturen ut på balkongen, har jeg tilbragt dagen inne. Jeg har jo en hel del planter i kjelleren som venter på å pottes om eller prikles ut. Kanskje er det greit med en snøværsdag i mai.

Jeg fikk jo gjort en hel del inne som helt sikkert ville blitt utsatt om jeg hadde kommet meg ut. Jeg skal ha konfirmasjon i juni for den ene datteren min og det er mye som skal forberedes. Tiden går fort og det er mye som distraherer. (Les hagen.)
Nå må jeg jo innrømme at om jeg jobbet inne så var både tankene mine og stadig vekk kameralinsen min, på søking ut i hagen. Gjennom vinduene da.
De ble pusset til påske og er ganske bra enda. Faktisk såpass rene at det innimellom dunker en fugl eller to i rutene. Jeg skvetter like mye hver gang, men det går forunderlig ofte  bra.
De er noen tøffinger disse fjærkledde.
Jeg så den første stæren i hagen min i dag. Den så litt mistilpasset ut stakkar. Den hadde sikkert ikke regnet med dette været den heller...

I morgen kommer finværet. Det sier Yr! Så får vi se om værmeldingstjenesten har rett da. Jeg håper det. Men bare for i morgen altså, for Yr har spådd regn på tordag når det er fridag... Har dere sett slikt?
Det er nok bare tull og tøys!

Nei, nå får jeg legge meg på lading for i morgen skal dagen utnyttes til fulle!


Solskinn hele dagen og hele 13 varmegrader!
Jippi!

Ha en fin søndag i sola :D


5 kommentarer:

 1. Hei! Flott å lese litt om fuglene hos deg! De gjør jo faktisk litt av seg nå når de "bringer våren hit på ny", før hagene blir frodige igjen. Høres trivelig ut med de materne som henger ned foran vindu, sikkert artig å studere gjestene. Lykke til med konfirmasjonen, senk skuldrene, det er ikke nødvendig å pusse opp hele huset slik som mange tror, hehe.

  God søndag!

  SvarSlett
 2. Tak for skønne fuglebillede. Det første foto med mange fugle på er bare dejligt!

  SvarSlett
 3. Her var det lystig kvitter fra våre venner med vinger. I dag har jeg sendt deg 3 Martagon og 1 daglilje på samme måte som du sendte til meg. Så får vi håpe at de kommer frem i like god forfatning. Jeg satte duppesoleien i potter inne og de skjøt fart umiddelbart. Det lover godt. Planter de ut snart. Har sendt deg en e-post.

  PS: Jeg tenkte å lage en takke-post til dere rause hagefolk som har sendt meg flotte planter. Kunne jeg lånt bildet ditt av den hvite "blåveisen"?. Jeg vil selvsagt lenke til siden din og skrive at bildet er lånt med din tillatelse. Hva tenker du?

  SvarSlett
 4. Tusen takk for at jeg får låne det fine bildet av deg:)

  SvarSlett
 5. Så utrolig fine fuglebilder!
  Takk for kommentar i bloggen min også. Nå har jeg bestilt plante ;-)

  SvarSlett