mandag 18. februar 2013

Mørk dramaqueen mot milde grønntoner


En mørk Høstormedrue rager over de andre plantene. Det er sent i september og Georginene kappes i en fargesprakende sluttspurt mot frostens kalde bitt. Ormedruen tar det med ro. Hun er mørk og fager og står som en rolig og trygg silhuett over de lavere plantene som skriker om oppmerksomhet. Hun behøver ikke skrike. Hun trekker blikkene til seg. Hun svaier grasiøst med de høye stilkene. De når godt over to meter til værs. Øverst prydes hun av små sorte perler. Hun lar de lave høststrålene gli nedover stilkene. Hun nyter høsten. Hun kikker overbærende ned på Marikåpen. Det er bare blader igjen av henne. De er fulle av vann. Ormedruen grøsser litt. Hun rister på de flikete sorte bladene sine. De samler ikke vann.

Tidligere på sommeren kikket Frøken Marikåpe bort på den mørke tuen og ristet på det grønnkrusete håret sitt. Hun syntes litt synd på Høstormedruen som ikke kom i blomst. Stakkars, hvert år kom frosten og tok henne før knoppene fikk åpnet seg. Hun så liksom litt dyster ut der borte.

Selv hadde Marikåpen blitt veldig god venn med en Skjoldsildre denne sommeren. De flørtet litt nå som han var ferdig med blomstringen for lengst. De store runde bladene hans var så gode å hvile krusehodet sitt i.

Hun boblet over av glede og fniste henrykt til den store tuen med geranium ved siden av seg.
Ja ja, visst så overgikk Patricia seg selv i år med en enorm blomstring, men hvem ble foretrukket til bukettene som skulle pryde bordet inne tro?


I kveld har altså Anne på Moseplassen åpnet for siste farge i X-faktor blomsterutgaven grønn og sort. Det er  nok den vanskeligste fargen på Fagertun.
Her kommer frosten så tidlig hvert år at Høstormedruen dessverre ikke rekker å blomstre. Men knoppene er som en blomstring i seg selv med de nydelige perleradene som bukter seg grasiøst til værs. Jeg tar dermed sjansen på å slippe henne til i konkurransen, selv om den søte Marikåpen er et veldig friskt og frodig alternativ. Det er nå tross alt morsomt med litt drama i hverdagen :)

20 kommentarer:

 1. Kjempefint bilde av denne favoritten!

  SvarSlett
 2. vakker plante :) og leit frosten tar den nesten hver gang ..men ett must have i hagen, Lykke til :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk flotte bilder, og veldig godt skrevet! Høstormedruen er en verdig kandidat. Jeg kjøpte to av disse i fjor høst, på salg, og jeg gleder meg til å se dem vokse seg til. Så synd at frosten tar dine før de blomstrer. Veldig synd faktisk , for den er et syn!
  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Hos mig rakk den heller ikke blomstre men vi får satse på bedre høst som kommer. Bladen i seg selv er jo stilige de og, lykke til :)

  SvarSlett
 5. Herlig tekst og bilde - lykke til med ditt bidrag!

  SvarSlett
 6. For en skjønnhet da med en vakker farge, den er ny for meg.
  Marikåpe er det heller ikke noe å utsette på for den er jo så søt.
  Nydelige kandidater, Marit.

  SvarSlett
 7. Flotte bilder og høstormedruen var en flott kandidat.

  SvarSlett
 8. spændende kandidat! flotte billeder

  SvarSlett
 9. Flott blogginnlegg! Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 10. Høstormedruen er vakker i knopp! Her var det så vidt den rakk å blomstre sist år. Kanskje den rekker det hos deg også hvis vi får en fin sommer.
  Lykke til!

  SvarSlett
 11. For ein nydelig plante. Haustormedrue står på mi invisteringsliste for i år...den skal eg ha meg :))
  Fine bilder og god tekst du serverer.
  Lykke til!

  SvarSlett
 12. Spesiell og grasiøs kandidat! :)
  Lykke til!

  SvarSlett
 13. Høstormedruen var helt nydelig. Ny for meg. Så morsomt å se nye planter. Lykke til. D

  SvarSlett
 14. Lekker kandidat du viser her. Tvi tvi i konkurransen.

  SvarSlett
 15. Underbara bilder!!!Den hinner inte blomma hos mig heller men den har så fina blad så jag förlåter den:)
  Lycka till.
  Ha en underbar dag!!!

  SvarSlett
 16. Skønne billeder! Dramaqueen lever virkelig op til sit navn! :)
  Ha en dejlig dag og lykke til!

  SvarSlett
 17. Nydelig :) Om det er noen trøst rekker den det ikke her hos meg heller, kun en eneste gang med lang og varm høst har det gått. men vi gleder oss over flott bladverk hele sommeren igjennom :) Masse lykke til med flott kandidat.

  SvarSlett
 18. Nydelige og frodige blomsterbilder. Jeg synes ofte at knoppestadiet er det fineste. Perlekjedet er vakkert. Ha det godt og lykke til! Hilsen Anne

  SvarSlett
 19. Flotte kandidater :) Lykke til!

  SvarSlett
 20. Så nydelige bilder og flott tekst!

  SvarSlett