lørdag 8. mars 2014

Vårlengt og smeltevær

Vår i kjøkkenvinduet, vinter utenfor.


I helgen er det lovet varmegrader, vind og sol. Fantastisk! Jeg gleder meg til å se snøen smelte.
Nede i kjelleren står det noen nyinnkjøpte stemorsblomster, påskeliljer og en ranunkel under lys. I morgen er tiden inne. Da skal de få lufte seg. Jeg er så forventningsfull. Våren er umiskjennelig i anmarsj og værmeldingen har vært stabilt mild i lange tider. Et par kuldegrader nå og da, men ikke i nærheten av den vinteren vi hadde i fjor.


Jeg vet selvfølgelig at det både kan komme mer snø og tøffe kuldeperioder, men akkurat nå er jeg optimistisk. Hver dag bringer vår og sommer nærmere. Naturen bestemmer til syvende og sist når hagen skal våkne og kong Vinter ånde sitt siste rimfrosne pust over landskapet.
Jeg kan strø aske på plenen, måke snøen hit og dit, men naturen bestemmer. Stilt ovenfor naturkreftene kan man ikke annet enn ydmykt avfinne seg med forutsetningene og deretter ta sine forholdsregler og gjøre det beste ut av situasjonen.
Jeg har hage i en klimasone som heller mer mot H6 enn H5. Jeg kan skape bedre mikroklima her og der, men hagen min vil aldri få vår så tidlig som hagene i H3 og H4. Slik er det. Jeg får mer tid på planterommet og til planlegging. Jeg får kjenne på forventningene litt lenger. (Glemte jeg å nevne lengsel og frustrasjon?)
Men i år ligger det an til tidlig vår på Fagertun. Fjorårets iskalde og snøtunge april er forlengst glemt. Snart blir det bart, og snart blomstrer påskeliljene. På verandaen.

Vil du ser flere tolkninger av temaet 'ydmyk' kikker du inn på Blommig Fredag.
14 kommentarer:

 1. Så fint det spirer og blomstrer på planterommet hos deg. Det er herlig å kjenne på forventninger og lengselen mot vår, lysere og varmere tider. Kjenne gleden over små grønne spirer på planterommet og drømme seg bort mens man planlegger en herlig ny hagesesong. Vi er så heldig som har denne interessen som bringer med seg så uendelig mange gleder.
  Nyt helgen og synet av snøen som smelter bort :) God helg ønskes fra Tone

  SvarSlett
 2. Det er så koselig når våren nærmer seg, og veldig koselig å planlegge hva man skal plante i hagen=) Det ser veldig koselig ut med planterom=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Oj vad det gror hos dig! Jag önskar jag hade så där gröna fingrar.
  Äntligen är våren på väg. Det är verkligen härligt!
  Skön helg!
  /E

  SvarSlett
 4. Ja, sånn er det bare. En må innstille seg på det klimaet en bor i. Sier hun som innbiller seg at både det ene og andre kan klare seg her ;-)
  Ønsker deg en flott dag med masse sol!

  Klem Marit

  SvarSlett
 5. Så deilig å kunne hygge seg med våren på planterommet mens du venter på våren ute! Det ser heldigvis ut til å bli tidlig vår mange steder i år.
  God helg!

  SvarSlett
 6. Oi, for et planterom. Det ser jo ut som den rene godteributikken :) Gjør vel ikke så mye om det kommer litt mer snø heller når du har en sånn hule å hente forventninger i. Jeg har en følelse av at det ikke blir spesielt kaldt framover, og at våren blir tidlig i år. For meg er det litt dumt, fordi jeg pleier å så og potte opp i påsken (feriehagen), men i år er påsken så sen at jeg jo ikke får nyttiggjort en tidlig vår. Det skulle vært noen regler for dette - tidlig vår burde vært tidlig påske - hehe :) Nyt helgen!

  SvarSlett
 7. Så flott planterom du har!
  Vårlengt her hos meg også :) Her har me hatt veldig lite snø og frost i vinter, men me har hatt mange stormdagar. Nå lyser både krokus og våriris opp ute, men det er hustre, blåsande og kaldt så eg har ikkje gått i gong må vårrydding ute ennå.

  God helg :)

  SvarSlett
 8. Så fin-fine spirer i metervis! Her er det full vår hos deg på planterommet. Deilig at det ser ut til at vinteren snart er omme.

  SvarSlett
 9. Supert planterom og kjekt at du snart kan nyte våren ute og. Ha en riktig fin dag. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 10. Veldig kjekt innlegg..midt i blinken, pusler med det samme hos meg og da er det så kjekt å hilse på andre som har det likedan. Hurra for kjølige kjellere med plantelys! God uke med mange vårsprell!
  Hilsen Eli.

  SvarSlett
 11. Man må innrette seg ydmykt etter forholdene som rår...
  Men vår så det holder i planterommet ditt :-)

  SvarSlett
 12. Hi Dear,
  you're creating the spring. How lovely.
  Sunny days
  Elisabeth

  SvarSlett
 13. Du vet å tilpasse deg og benytte det kreative handlingsrommet innenfor din klimasone:) Askepott-metoden din imponerer. Slett ikke dumt å ha god tid til sysler på planterommet og forberedelse til våren. Det gjelde å holde høy temperatur på optimismen om dagen.

  SvarSlett
 14. Herlig...og vinteren ifjor er for lengst glemt...da fikk jeg ikke spade i jorden på ennå en måned:)
  Nydelig fra planterommet ditt:)
  Ønsker en fin uke:)

  SvarSlett