onsdag 4. desember 2013

I mørke desember

Nå venter jeg utålmodig på at snøen skal komme å lage julestemning. Det er bare om kvelden når mørket har senket seg, at stemningen kommer med adventslys og duften av pepperkaker. Hagen burde ligget gjemt under en lunende dyne på denne tiden. Alt vissent og uklippet burde ha fått en pen, glatt overflate av skinnende hvitt med lyseblå, lange skygger.
Slik er det ikke enda. Ikke her.


Fuglene pynter opp og skaper liv i det visne og høstkalde landskapet. Det veksler på med rim den ene dagen og klissent, vått og sleipt den neste. Noen cm snø kan dale for så og fønes bort av vind i varmegrader. Innimellom blåser det så huset rister, men mest så er det mørkt, skumrende eller grått ute. De timene som dagslyset skinner må jeg kikke ut av vinduet på kontoret for å få med meg. Selv soloppgangen om morgenen drøyer til jeg har ankommet jobben. Solnedgangen som jeg beundret på vei hjem fra jobb i november, har slukket sine siste striper innen jeg setter nøkkelen i bilen om ettermiddagen. Nå gleder jeg meg til solsnu!

Det jeg gleder meg aller mest til er at snøen skal lyse opp bakken. Når den legger seg for vinteren blir hagen lun og hyggelig igjen. Alle spor av gjenglemte høstplikter blir borte og hagespaden kan byttes ut med snøskuffen. Joda, det gleder jeg meg til nå :)

Kvisthulen i desember 20126 kommentarer:

 1. Så fine bilder Gerd Ellen artige hage-venner disse småfuglene.
  Jeg venter på litt snø jeg også, det blir så lyst og lunt med den hvite dynen.

  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder har du i alle fall :-) Her ligger en cm snø for øyeblikket, men det varer nok ikke timen ut. Vi har lyn og torden og vind i lufta. Kunne vært trivelig med fin tørr snø ja :-)

  SvarSlett
 3. Så trivelig med småfugl i hagen på denne tiden! Og kvisthulen ser skikkelig innbydende ut, til tross for at det vel ville blitt en nokså kald fornøyelse å sette seg ned... Du nevnte solsnu, og jeg fikk stjerner i blikket :) Kos deg med advent, plutselig har det snudd!

  SvarSlett
 4. Så koselige bilder! Kvisthulen var kjempefin!

  Solsnu er det jeg gleder meg til nå, ja :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Så flotte bilder Gerd Ellen! jeg har litt blandete følelser til snø om vinteren. Den gjør alt lysere og triveligere og er kjærkommen i passe mengder i hagen. Men siden jeg bor i en leilighet i byen ender den desverre så veldig fort opp som møkkete sørpe, brøytekanter og hardpakket is på fortauene ;-) så jeg prøver å glede meg over å slippe dette så lenge den glimrer med sitt fravær- og så gleder jeg meg over den når den endelig er her ;-)
  Den kvisthulen var skikkelig tøff!

  SvarSlett
 6. Hej Gerd
  Så dejligt du fortæller! Flotte billeder af solnedgang og kvisthulen. Sneen skal nok komme og dække, det hele med sit fine hvide tæppe. God adventssøndag!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett