mandag 23. desember 2013

Lille julaften

Det er dagen før dagen i dag. Det har vært stille på hagebloggen min den siste tiden. Lite hage og desto mer juleforberedelser. Nå er det meste klart, og det beste av alt: Det er fortsatt hvitt ute!

I dag har det vært nydelig vær med strålende desembersol. Sønnen min spikket bjørkepinner til pinnekjøttet ute, og jeg misunte ham mens jeg balet med glasering av varme former til karamellpudding og skrellet kålrot til stappen.

Pusekatten var nysgjerrig på den
varme kjelen som sto til
avkjøling, men holdt seg klokelig
på avstand etter å ha brent snuten
litt.

Minstejenta trillet marsipan og storesøster laget meiseboller. Eldstejenta var på jobb. Hun er hjemme på juleferie fra folkehøyskolen hun går på. Med seg i bagasjen hadde hun en nydelig skinnfell hun har sydd. Det er morsomt å oppleve at ungene går i mine fotspor helt uoppfordret. Jammen hadde den hjemvendte strikket seg både tøfler og mariusørevarmer også :)
Det er en kreativ flokk jeg har, og i år har de hjulpet til uten (for mye) om og men... Det er ikke alltid en selvfølge ;)


 Det er koselig med julehøytiden, og etterpå har året snudd. Solen kommer sakte tilbake. Lyset vekker livsgnisten hos alle som har det minste gnist igjen og sirkelen er ved begynnelsen.
Det kan bare bli bedre og bedre! Snart dukker det opp primulaer i vinduene og frøene roper på såjorden sin. Jeg kjenner at jeg gleder meg så veldig til neste år.
Neste hageår på Fagertun.
Riktig god jul til alle som er innom!

14 kommentarer:

 1. Koselig :) God jul til deg også.

  SvarSlett
 2. Tak for julehilsen!
  Glædelig jul til dig og din familie!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett
 3. Riktig god Jul til deg og dine også! Klem fra Vigdis

  SvarSlett
 4. En riktig god og fredfylt jul ønskes deg og dine!

  SvarSlett
 5. Å Fagertun-lykke! Så nydelig, nydelig. Gleder meg til å følge deg i det nye året. God jul til deg og din kreative familie!!

  SvarSlett
 6. Ønsker deg en riktig god jul!

  SvarSlett
 7. Skikkelig god julestemning hos deg, og mange flinke hjelpere. Rart med alt som må gjøres for at det skal bli jul, det er kanskje selve forberedelsene som ER selve julen? Pluss forhåpentligvis mange trivelige stunder framover. Ønsker deg og dine en gledelig høytid!

  SvarSlett
 8. Stemningsfullt innlegg frå deg.
  Tusen takk for alle fine ord du legg igjen til meg i bloggen min......veldig kjekt og inspirerande. Så artig at valmuene pyntar opp fleire av årstidene i hagen din :))

  Ha fortsatt ei god og fin jul.
  Varm juleklem frå MarJE

  SvarSlett
 9. Så koselig inne på bloggen din. Ønsker deg fortsatt god jul og et godt nytt (hage)år :)

  SvarSlett
 10. Godt nyttår og fortsatt god jul! Tusen takk for hilsen hos meg!

  SvarSlett
 11. Godt nytt år!
  Takk for hyggelig blogg-år:)

  SvarSlett