lørdag 8. november 2014

Lengsel etter lysEt langtidsvarsel uten gløtt av sol. Ettermiddag midt på dagen. Kveld i huset før middagen er over. Det er november. November med gråvær, regn, sludd og smeltende snø.
Lengselen etter lys er stor.
Jeg har bare dagslys til disposisjon i helgene. Hvis ikke solen skinner da, må jeg vente enda en uke.

Heldigvis har jeg samlet sol, lys og hageglede på harddisk gjennom en lang og fantastisk sommer. Og ikke bare sommerlys... Vinteren byr innimellom på så gnistrende lys at man nesten må knipe øynene. -Og vårvinterens takdryppende forventninger om blåveis, vinterblomst og krokus... Det er rene saligheten :)


Med fyr på peisen og lampelyset akkompagnert av levende lys, er det lov til å drømme seg tilbake. Gå seg vill i utallige bilder og la seg henføre på nytt. Det både gjør godt, og lover godt.
Tenk på hvordan lyset smyger seg tilbake - bare vi kommer ut av den forestående julefeiringen med alle sine kunstige lysbomber og røde stearinlys. Når primulaene roper etter deg på butikken, og tulipanene vokser seg krokete i store vaser. Det er da vi våkner av iherdig fuglesang litt tidligere for hver morgen.Lyset påvirker serotoninproduksjonen i kroppen vår. Serotonin er et signalstoff som produseres i hjernestammen og som har stor betydning for humør, døgnrytme, søvn og sexlyst.
Ikke rart vi lengter etter mer lys på denne tiden av året!

Og når lyset endelig flommer over oss igjen, eksploderer naturen rundt oss i våryr kurtise, fargeprakt og summende glad travelhet. Våren er her :)

Vi må nok finne oss i at mørket kryper enda tettere innpå oss en stund til. 
Fram med refleks og hodelykt, sofakrok, bøker, filmer og hagebilder. Nå er det andre aktiviteter som spiller hovedrollen. Slik er det å ha årstider, og takk for det!

Men til tross for det... Jeg kjenner på lengselen etter lys! Og kanskje er det fint å ha noe å lengte etter også :)Dette var mitt bidrag til Blommig fredags: Lengtan efter ljus
Vil du se flere bidrag på dette temaet så klikk her.

13 kommentarer:

 1. Oj så backra bilder, det är vackert med snö också och att fånga ljuset.
  Trevlig helg, hej Ewa :)

  SvarSlett
 2. Fantastiskt fina bilder, älskar domherrar, men ser inte dem hos mig. Trevlig helg!

  SvarSlett
 3. Så fint du illustrerat ljuset genom trädgårdsåret. Vackra bilder!
  Ha det så gott i helge
  Anette

  SvarSlett
 4. Flotte bilder med lys i alle varianter :-)) God helg!

  SvarSlett
 5. Så vakkert og lystbetont! Ja da får det heller være med mørke november!! Vi tenner lys og tenker fremover!! God helg!

  SvarSlett
 6. Du har rett - det er fint lys om vinteren også, men jeg likte aller best bildet av valmuene:)

  SvarSlett
 7. Vilket härligt inlägg och väldigt fina bilder! Ljuset på vintern är vackert, bara lite för kort :-)
  Kram Hélena

  SvarSlett
 8. For en vidundelig samling av lys. Nok til å skinne av. Lett å glemme hvor mye vakkert lys vinteren byr på. Det var en fin påminnelse. Gleder meg faktisk til snøen kommer. Ha det godt både på lyse og mørke dager. Fint å ha noe å lengte etter også. Vi trenger kontraster tenker jeg.

  SvarSlett
 9. utrolig fine bilder! Gleder meg til både vinter og vår etter å ha kikket på disse :)

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder! Får nesten lyst på snø når jeg ser dine vakre bilder. Men mest av alt lengter jeg etter våren... :)

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder med lys... og jeg lengter faktisk etter snø og vinter. Leste engang at rødfargene vi ser i solnedgangen inneholder/eller gir oss litium.( Kanskje derfor naturen gir oss de fantastiske gylne og røde fargene før den mørkeste tiden på året)
  Nyt bildene på harddisken :)

  SvarSlett
 12. Åja....det er godt å ha noe å se frem til..lengte til:)
  Nydelige bilder...det med snøen og grenene er helt magisk!
  Fin uke til deg:)

  SvarSlett
 13. Salig er ordet, for noen fantastiske bilder. Nydelig tekst også. Våren er neste årstid nå etter vinteren!:):)

  SvarSlett