lørdag 16. november 2013

Den andre enden av året.

Så lenge året går rundt som en syklus av årstider, må det vel være rundt som jordkloden selv. Det betyr at den andre siden av året befinner seg på motsatt side av sirkelen. Vil et halvt år fram ligne på et halvt år tilbake, tro?

Om to dager er det 17. november.
Om to dager og seks måneder er det 17. mai.
Hipp hurra for 17. mai og Norge i rødt, hvitt og blått!


Når mai kommer og nasjonaldagen nærmer seg, er samtaletemaet på jobben gjerne gressklipping.
Det er alltid noen som har klippet plenen "for lenge siden" (særlig...).
Det er utrolig hva noen høydemetere kan utgjøre om våren. De heldige har irrgrønne, veltrimmede plener, brudespirea, gullkorg og vaiende grønn hengebjørk.

Selv feiret jeg 17. mai på delvis brunt gress med svarte, tomme bjørkegreiner for et par, tre år siden. Det gikk jo det også. Korpset spilte og barna marsjerte like lykkelige.

Ikke snødde det heller den 17. mai'en...

Heldigvis er det som regel grønt på denne dagen. Om ikke annet så med lysende grønne museører.
-Og jeg er flink til å tyde grønne blader i trekronene på den siden av året... like flink som jeg er til å grave fram en og annen utholdende høstblomst i november. Noen ganger bokstavelig talt grave fram, men i år er det mildt og bortimot snøfritt.
På den andre siden av året er det slik at jeg må vente på disse museørene før jeg tør å klippe rosene. Jeg må også feire dagen ferdig før det er trygt å plante ut georginene mine. Slik er det bare. Jeg tør ikke trosse merkedagene...Selvfølgelig har det vært blomstring på gang lenge allerede på den tiden, men det er først i midten av mai at det begynner å fylle seg ut i bedene. Da lukker bladverk av mange slag lyset ute fra den mørke jorden. Fuktigheten som fortsatt sitter i bakken etter snøsmeltingen, setter ned tempoet på fordampningen. Det begynner å bli frodig. Endelig!


Jeg deler med Blommig fredag hvor temaet er 'om seks måneder/for seks måneder siden'. Vil du lese flere innlegg på temaet så se her.

18 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Jeg blir helt våryr av å se sånne vårbilder :) Tenk at det er bare et halvt år til det er 17. mai igjen. Vinteren går ganske fort likevel :)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Underbart collage! Får mig att längta ännu mer till fina maj:)
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 3. Fina tider det där. Och så många roliga saker du har att vänta på.

  SvarSlett
 4. Vår, kom VÅR!!! Du skriver så levende og som vanlig har du en rekke skjønnheter å vise fram!! Ha en herlig helg!

  SvarSlett
 5. Våren er nå deilig om den kommer tidlig eller sent. Her i innlandet er den alt for kort. Det er vinter nesten helt til det PANG blir sommer. Er oppvokst ved kysten og liker den langstrakte våren som er der bedre. Favorittårstid, JA!

  SvarSlett
 6. så mye å glede oss til! Eller å se tilbake på - for jo, det er en evig runddans, og du beskriver det så flott :) Nyt helgen!

  SvarSlett
 7. Et nydelig, vårlig collage! Håpet er lysegrønt som bjørka :-)

  SvarSlett
 8. Ser väldigt fint ut med många rara växter! Ni ligger lite före oss här i norra Sverige då ser jag.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 9. Hei! Likte veldig godt collagen du har laget. Jeg er svak for hvite bjørkestammer og med museører, er det endelig vår. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 10. Så mycket fina vårblommor ni har hos er med i maj.
  ha en fin söndag
  kram Meta

  SvarSlett
 11. Det är ju det som är så förunderligt... ..den nya 'motsatsen' blir sällan den gamla lik. Det är så spännande. Fina collage du gjort och björken i musöron är verkligen ett vårtecken! Kram, Carina

  SvarSlett
 12. Kor herlig.......her kjem eg i vårstemning og gled meg til det spirer opp av jorda. Har foresten planta myyyyyykje løk i haust, får berre håpe at den ikkje druknar av alt regnet som har klaska ned. Jau, vi har gode tider i møte framover.....:))

  SvarSlett
 13. Så fantastisk deilig innlegg! Og i skrivende stund er det 6 mnd til 17. mai, og snart snur sola. Dette ble så mye deilig på en gang, at nå tror jeg det blir en fantastisk uke som kommer også. Måtte du også få det!

  SvarSlett
 14. Beautiful are your photos!
  Greetings, RW & SK

  SvarSlett
 15. Nu längtar jag ännu mera till våren när jag ser dina fantastiska bilder.

  Ha det gott

  SvarSlett
 16. Store variasjoner ja. Forskjellig år for år, forskjellige årstider, forskjellig gjennom vårt langstrakte land. Men kvart år spretter dei samme vårblomane opp og det kjenner eg at eg gler meg til etter å ha sett på dine flotte bilder !! Ha det godt.

  SvarSlett
 17. Åjha...dette gir fine vibber:)
  Og...snart er vi der igjen:))
  Ønsker en god helg:)

  SvarSlett
 18. Vilket härligt collage med vårblomster! Oj, vad jag längtar till våren när jag ser dina bilder/ Titti

  SvarSlett