tirsdag 24. september 2013

En touch av frost...


Det er alltid litt spesielt med den første frosten om høsten. Da jeg var liten, fortalte mamma om Petter Rimfrost som kom og malte gresset hvitt om natten. Jeg så ham aldri, men rimet var vakkert og fascinerende. Fint å lage fotspor i og kaldt å ta på.

Nå venter jeg ikke lenger like utålmodig på Petter Rimfrost. Jeg har hagen full av gode grunner til å ønske rim og frost langt og lenge vekk fra Fagertun. Gjerne helt til desember...
Men det har selvfølgelig aldri skjedd.

Jeg plukker inn buketter hver kveld og håper på det beste.


I dagtidlig så det slik ut da jeg dro på jobb. En touch av frost. Ikke overalt, men litt her og litt mer bak huset. 1,5 grad kjentes friskt ut. Jeg trenger snart vanter i bilen.

Det gikk bra denne gangen. Kun en av georginene fikk brune krøller på bladverket sitt. Jeg vet at det kanskje ikke varer så lenge nå - og fortsetter å plukke inn blomster...

5 kommentarer:

 1. Å så deilig å plukke buketter av høsthagen! Jeg holder med deg i det, vi må holde på blomstringen så lenge vi kan. Men det var vakkert det du skrev om Petter Rimfrost. :)

  SvarSlett
 2. Uunngåelig mot høst. Her kommer gjerne første frosten i oktober, men vi hadde bare 5-6 grader i dag tidlig kl. 07:00 Håper den drøyer litt enda? Vinteren.

  SvarSlett
 3. Petter Rimfrost kan godt vente helt til jul ja, men det blir nok ikke noe av her heller. Mannen måtte skrape is av bilruta i går, så det er bare å innse at vinteren banker på døren...
  Vakre buketter du lager!

  SvarSlett
 4. Det er synd frosten kommer nå som det er så mye flott blomstring igjen! God ide å ta inn buketter på kvelden. Frosten kan gjerne komme midt i november :)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder fra høsthagen din!
  Det blir kaldere for hver dag som går...og det må nytes i hagen...før det blir slutt:)
  Ønsker deg en fin kveld:))

  SvarSlett