søndag 14. juli 2013

Veggene i urtehagen

Nå har jeg begynt å plante til palleveggene i urtehagen. Jeg har holdt meg til urter og noen frøplanter av Stemor som jeg fant i en urne fra i fjor. Nå snakker vi ikke dyp jord, så jeg regner med å måtte vanne en god del. Pallene kommer gradvis til å råtne, men det er del av prosessen. Veggene var raske å sette opp, gratis og midlertidige. Kanskje holder de et par-tre år, kanskje ikke.


Ringblomst
Foreløpig har jeg fylt hyller (ikke på langt nær alle) med timian, sar, sitronmelisse, rosmarin, agurkurt, ringblomster, blomkarse, kruspersille, signetfløyelsblomst, stemor , ruccola og etasjeblomst.

Nå er vel ruccola strengt tatt en salat mer enn en urt, men siden den første sådden i kjøkkenhagen ble spist av andre før jeg kom til, så prøver jeg en omgang på øverste rad i pallene. For ordens skyld så har ruccolaen fått pallplass nærmest kjøkkenhagen, så jeg tror den er ganske fornøyd. (Den spirer i alle fall helt fint!)
Signetfløyelsblomst og blomkarse

Etasjeblomst er helt klart ikke en plante egnet for et palleliv, men det skal den heller ikke behøve. Jeg sådde nemlig disse staudene i våres og de skal ned på bakkenivå til høsten. Nå er de så spinkle at de klarer seg fint med begrenset plass.

Signetfløyelsblomsten heter 'Tangerine Gem' og smaker av appelsin og sitrus. Den har jeg ikke hatt tidligere, men har blitt veldig begeistret for den nå. Fin både i salaten og i te.
Nå ligger det allerede blader til tørk på kjøkkenet for vinterens forråd:)

7 kommentarer:

 1. Så artig løsning :) Kunne jammen trenge vegger i hagen sånn som det blåser dagstøtt.
  Fin mandag til deg.

  SvarSlett
 2. Hei! Dette likte jeg. Spennende måte å lage plantevegger på. Anne

  SvarSlett
 3. Kjempeartig prosjekt! Så gøy når noen prøver noe nytt, og dette var jo både dekorativt og kreativt! Regner med at det er lite vind hos deg, i feriehagen min tror jeg ikke dette ville gått så bra. Gleder meg til flere bilder etter hvert!

  SvarSlett
 4. Det blåser friskt her, men pallene er spikret og skrudd godt sammen, så de står fint de. Vinden blir jo i tillegg silt mellom bordene...
  Det hadde sikkert vært verre om jeg bare hadde laget én vegg - nå har jeg to i vinkel til hverandre. Da holder og støtter vel veggene hverandre alt ettersom hvor det blåser fra.
  Jeg er mer optimist i forhold til vinden enn snøen, tror jeg ;)

  SvarSlett
 5. Så utrolig artig, kreativt og spennende prosjekt. Fint er det virkelig også. Du får det til:) Blir stas å følge med palledrømmen videre.

  SvarSlett
 6. Både fint og praktisk dette :)
  Har kikka på fleire innlegg, du har ein fantastisk flott hage :)

  SvarSlett
 7. For en kjempe-ide! Veldig tøft altså :)

  SvarSlett