lørdag 29. juni 2013

En brokete overraskelse

Langs nordveggen har jeg en rad med Duftbjørnebær - Rubus odoratus. De vokser så det spraker og skaper ly for fuglene ved foringsplassen (og ypperlig jaktterreng for kattepusene).
Det er ikke så mye som trives og blir så frodig der, helt i skyggen, så jeg er glad i disse buskene. Store, vakre, duftende blader og nydelige rosa blomster, kan man forlange mer?

Duftbjørnebær (Rubus odoratus)

Her om dagen oppdaget jeg at en av plantene hadde endret farge på en av greinene sine. Det ser nesten ut som den gulbrokete Hostaen jeg har innunder Duftbjørnebæren, har smittet over fargen sin.Alt "gresset" som stikker opp nede til høyre er spirende fuglefrø. Det er ikke lite frø som går til spille. Fuglene kaster nok vekk tre frø for hvert de spiser. Hmm...


De er jo ganske så fine disse gule og grønne bladene. Lurer på om det går an å ta stiklinger av dem og lage en brokete busk? 
Eller kan det være en sykdom eller næringsmangel (evt næringsoverskudd etter fuglene) som slår seg ut i slike fine farger?

Uansett lyser de opp i skyggen min :)Og forandring fryder såvisst :)

5 kommentarer:

 1. Så läcker!! Hoppas den behåller det variegerade för dig.
  Ha en underbar dag!!

  SvarSlett
 2. Utrolig søt bjørnebærbusk, det var en fantastisk rosa farge på blomstene. Håper bærene er like gode!

  SvarSlett
 3. Yndig bjørnebærbusk. Så artig med hostasmitte:) Geraniumen jeg fikk av deg står i blomst og smiler. For en lekker og energisk rosafarge!! Fargen på akeleiene får vi nok svar på til neste vår. Solbruden vokser og gror i bladene. Så artig at de trives i Sverige.

  SvarSlett
 4. Artig med sånne endringer i bladfarven. Vet ikke om det går å ta stiklinger av denne greina. Fuglene her søler også veldig, sist vinter førte det til et alvorlig museproblem både på hageplanter og i garasjen. Neste år får de nok bare hjemmelagete meiseboller, de får de ikke sølt så mye med.
  Ønsker deg en finfin sommer.

  SvarSlett
 5. Flott var det iallefall :)
  Ser friskt og frodig ut :)

  SvarSlett