torsdag 4. april 2013

Verandavår

Det er vår på verandaen!

Endelig strutter påskeliljer mot sola. De vannes med snø som sakte smelter ned i pottene. De byr på etterlengtet farge og vårlig energi.
Litt kaos, men det er jo slik det er om våren. Gammelt, vissent og nyutsprunget om hverandre.
Jeg kom over et supert tilbud på Plantasjen rett før påske; 10 potter med påskeliljer for bare 80 kroner. Det var jo strålende! Momentan vårstemning og mer løk til hagen når den har gjort nytten sin på verandaen.
Sammen med et par potter Perleblomster, litt Stemor og en Tusenfryd kom vårfornemmelsene krypende inn i en vinterfrossen (hage)sjel.

Været er helt fantastisk om dagen. Strålende sol og blå, blå himmel! Det er bare litt for kaldt til at det tiner noe særlig.


I Påsken koste vi oss med venner på ski, på isen og i akebakken. Vakker natur, solbriller og brune ansikter mot solen.
Deilig:)

Nå vil jeg gjerne kose meg i hagen...
Det hadde passet helt fint med litt varmegrader om natten. Det er nemlig STORE mengder snø som må tine før hagen dukker fram.

Søsteren min sendte meg et bilde på mobilen i ettermiddag. En liten tue blåveis lyste opp. En kan bli salig av mindre. Og misunnelig! Hun bor nesten tre uker unna, men det tar bare en snau halvtime å kjøre dit...

Enn så lenge steller jeg med plantene mine fra Zimtrade og Garden Living. I kjelleren står frøplanter og venter på prikling, og barrotsplantene breier seg i store potter. De fleste georginene ligger fortsatt i vinterdvale.
Det er nok å gjøre der nede.

Ute på verandaen klarer påskeliljene endelig natten på egenhånd. Den første uken måtte jeg ta dem inn om natten fordi det var så kaldt.
Perleblomstene spriker visst litt av kuldesjokk, men det ser ut til at de også klarer seg fint nå.

Stemor og Tusenfryd har fått frostskader og får litt ekstrapleie. De kommer seg nok med litt mildvær.

Fra takrennene sildrer det jevnt. Det er et deilig vårtegn.

I alle reklamebilagene som dumper ned i postkassen, myldrer det av hagemøbler, krukker, gressklippere og hagejord. Enda et vårtegn.

Mopeden til sønnen min lufter seg stadig vekk tross is og snø og mine bekymringer. Et skummelt vårtegn.

Eldstejenta (i russeklær) snakker stadig om eksamen som nærmer seg, og lave sko sklir bortover våt is på vei til bar asfalt. Foreløpig er det store temperatursvingninger, men det er vel et vårtegn i seg selv det også!

Det nærmer seg, det nærmer seg... :D


4 kommentarer:

 1. Herlige bildr både fra verandaen, akebakken og fisketuren!

  SvarSlett
 2. Så fint du har pyntet på verandaen! Likte veldig godt trefatet ditt med påskeliljer.
  Koselige bilder av snø og påskekos!
  Her er det snøfritt, men kaldt om natten og fremdeles tele. Så våren er seinere enn vi er vant til, selv om vi har hatt strålende sol nesten hver dag.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Så fint du har pyntet! Koslige bilder du viser oss :) Her er det også massevis med snø, men den forsvinner vel.....en gang... :) :) God helg!!

  SvarSlett
 4. Vilka underbara vår bilder med familjen i snön! det är så att man vill vara med och leka :-)
  Så fint vårljus du har fått på din veranda med alla blommorna!
  Jag odlar inte själv min pil utan har fått den på några olika ställen. Så här års är det många som klipper sina "stubbapilar" här i Skåne och då kan man passa på att fråga om man får ta med sig ris.
  Ha en trevlig vecka, vi ses!
  Maria

  SvarSlett